Bäst i Sverige på BPH

Jag vill ju vara blygsam på ett klädsamt sätt, men när man är bäst så ska man vråla ut det, tycker jag! 😆 Så här kommer det:

TrePés har BPH-testat flest hundar i hela landet och därmed världen! (Testet finns inte i utlandet 😉 )

Jag ställde frågan till SKK och de har ingen möjlighet att räkna på det viset, men de kan räkna antalet utställda BPH-diplom. Och enligt den listan leder vår kennel i landet.

Nu hade jag inte sökt för de sista 70st eftersom det blev fel redan vid ca 30 – diplomen aldrig kom fram. Men vid kontakt med SKK, så fixade de problemet och jag ansökte om mina sista diplom, så nu ska vi ha alla 117 hundar med!

Länge stod min kennel för 1/4 av andra BPH:ade dvärgschnauzrar. I takt med att fler testar sina hundar så halkar min andel neråt men vi ligger fortfarande strax under 1/5. Efter vårens BPH kommer vi troligtvis temporärt över 20% igen, av alla BPH-testade hundar i rasen.

På ett diplom får man som minst ha 5 och max 10 hundar. Så antalet diplom ger inte rätt bild egentligen, det kan vara fler som inte ansökt om diplomen, men det är vad vi kan använda idag. Mina diplom har 9-10 hundar per papper.

Trevliga och trygga temperament är viktiga för vår kennel!

Ingen har fler än 12 st.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *